marți, 24 noiembrie 2009

Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, şi să-ţi dea pacea Adan!



Duminica am facut binecuvintarea lui Adan. Ok, pentru cei care nu stiu despre ce este vorba, baptisti fiind, lucrurile se intimpla in felul urmator: parintii merg cu copilul la biserica, unde sint membrii sau unde merg in mod obisnuit, si se face o mica "ceremonie" de binecuvintare pentru copil. In cele mai multe dintre biserici cred, asa cum a fost si in cazul nostru, se citeste un text din Biblie, din Numeri, capitolul 6:

22. Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
23. "Vorbeşte lui Aaron şi fiilor lui, şi spune-le: "Aşa să binecuvântaţi pe copiii lui Israel, şi să le ziceţi:
24. "Domnul să te binecuvânteze, şi să te păzească!
25. Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine, şi să Se îndure de tine!
26. Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, şi să-ţi dea pacea!
27. Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, şi Eu îi voi binecuvânta."

Apoi pastorul si cineva din biserica, uneori chiar si parintii se roaga pentru copilul respectiv. Este un fel de a exprima dorinta parintilor, in fata bisericii si a lui Dumnezeu, de a dedica copilul lor lui Dumnezeu si de a cere binecuvintarea Lui peste viata copilului. Este un moment frumos pentru familie si pentru comunitate, fiind un act public de dedicare si responsabilizare. Este un simbol al dependentei de Dumnezeu si al dorintei parintilor si a bisericii ca acel copilas sa fie crescut in cunostinta de si dupa principiile lui Dumnezeu, si este o cerere de binecuvintare si protectie rostita de intreaga biserica.

Asa ca, asta este ce ne dorim si noi pentru copilul nostru: "Domnul să te binecuvânteze, şi să te păzească, Adan! Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine, şi să Se îndure de tine Adan si Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, şi să-ţi dea pacea Adan!"

3 comentarii:

  1. bullshit(cough noise) adan, sper sa n-ajungi ca tactu si sa-ti schimbi numele in ceva romanesc cand cresti destul de mare sa nu te botezi in spalarea de creier pe care parintii tai o numesc religie. frumos baiat, sa va traiasca

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase urări. nu există coardă mai înaltă pe care un tată poate cânta spre bucuria copilului său.

    RăspundețiȘtergere
  3. uuu ce dragut <3 am inceput sa rasfoiesc prin blogul vostru cautand argumente sa pastram motanelul nostru pe timpul sarcinii :) iar postarea m-a linistit !
    foarte dragut blogul!
    abia astept sa ajungem si noi la "binecuvantare" dar e cale lunga... nici macar nu e sigur ca este pe drum copilul :D dar speram :D

    RăspundețiȘtergere